Vollegrond

Nieuws

Wettelijk Duits minimumloon stijgt verder

Het wettelijk minimumloon is in Duitsland per 1 januari 2019 vastgesteld op bruto € 9,19 per uur. Per 1 januari 2020 stijgt het minimumloon verder naar bruto € 9,35 per uur.

De verhoging van het wettelijk minimumloon in Duitsland werd in juni al aangekondigd en is nu definitief. Procentueel stijgt het minimumloon in een jaar tijd door de verhoging van 16 cent met 5,8%. Volgens de commissie ‘Bundesasschuss Obst und Gemüse’ voor groenten en fruit betekent deze verhoging voor veel Duitse bedrijven die in grote mate gebruik maken van personeel dat ze voor een nieuwe uitdaging staan. Naar verwachting van de commissie zal de stijging van de loonkosten niet gecompenseerd worden door vergelijkbaar stijgende prijzen. In een bericht op gemuese-online stelt de commissie dat deze loonstijging een bedreiging vormt voor de Duitse concurrentiekracht.

Nederlands wettelijk minimumloon

In Nederland gelden per 1 januari 2019 de volgende bruto tarieven voor het wettelijk minimum loon bij een fulltime werkweek van 36, 38 en 40 uur.

Of registreer je om te kunnen reageren.