Vollegrond

Nieuws

Markt: Traditioneel aspergeseizoen nu al slecht

In de week na Pinksteren was er een licht stijgende lijn te bespeuren in de prijsvorming van asperge. Dat gaf hoop dat in de laatste maand van het seizoen de prijsvorming zich zou herstellen, maar daar is weinig van terecht gekomen.

Sterker nog, het prijsniveau daalde bij ZON fruit & vegetables weer naar een niveau van tussen € 2,15 en € 2,40 in de week daarop. In de eerste volle week in juni is het niveau weer iets gestegen naar € 2,70 tot € 2,80 per kilo voor de sortering AA Extra Wit. Bij The Greenery is sinds 30 mei weliswaar sprake van een stijgende lijn in de prijsvorming, maar dan gaat het bij de sortering AA X-Wit over een stijging van € 2,20 op 30 mei naar € 3,55 op 6 juni.

Aangezien er nog maar ruim 2 weken te gaan zijn en de percelen die nog in productie zijn al heel wat kilo’s gegeven hebben, zal een eventuele prijsstijging geen zoden meer aan de dijk zetten om het traditionele seizoen nog enigszins te redden. Sinds begin mei is de prijsvorming op de Nederlandse veilingen vrijwel constant minder geweest dan in de afgelopen 2 seizoenen. Hoewel het traditionele seizoen nog niet is afgelopen, mag je nu dan ook al wel concluderen dat het traditionele seizoen gewoon slecht verlopen is.

Maak zelf prijsvergelijkingen in de prijsmodule.

Of registreer je om te kunnen reageren.