Vollegrond

Nieuws

‘Beelitzer Spargel’ officieel erkend streekproduct

‘Beelitzer Spargel’ zijn officieel erkend als streekproduct en staan voortaan geregistreerd in het Europese register van producten met een beschermde status. De asperges zijn afkomstig uit de Noord-Duitse regio Berlijn-Brandenburg.

Beelitzer Spargel’ is voortaan een beschermde naam en mag alleen gevoerd worden bij asperges die in de regio Berlijn-Brandenburg geteeld zijn. In Nederland hebben Brabantse Wal Asperges zo’n beschermde status. Parmaham en champagne zijn voorbeelden van erkende streekproducten uit andere sectoren. De erkenning heeft vooral promotionele waarde, geeft het product een kwaliteitsimago en geeft zekerheid omtrent de herkomst van een product.

Ook uit Brandenburg

Uit Berlijn-Brandenburg komen nog meer door de Europese Unie erkende streekproducten, zoals Spreewälder Gurke (ingemaakte augurken), Spreewälder Meerrettich (sauzen op basis van mierikswortel) en Heumilch (melk van koeien die – in de winter – hooi als voer krijgen), meldt het Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMEL).

Of registreer je om te kunnen reageren.