Vollegrond

Nieuws

Amsterdam toneel van opening aspergeseizoen 2017

Sterrenchefkok Niven Kunz heeft op dinsdag 11 april het aspergeseizoen 2017 officieel geopend. De opening was in het Intercontinental Amstel Hotel in Amsterdam.

Voor de officiële opening door Niven Kunz werd deze sterrenchefkok door het Nederlands aspergecentrum benoemd tot aspergeambassadeur 2017. Het is de zestiende keer dat het nationale aspergeseizoen officieel geopend is met de benoeming van een aspergeambassadeur.

Proef de lente!

Het thema voor het komende aspergeseizoen luidt: Proef de lente! Oude tradities in een nieuw jasje. De slogan verwijst naar de ontwikkelingen in de aspergeteelt, en naar de ontwikkelingen in de promotie van asperge. Zo kregen nietsvermoedende voorbijgangers als nieuw onderdeel van de promotie aspergehapjes overhandigd.

Foto: Nederlands aspergecentrum
Foto: Nederlands aspergecentrum

Aspergeambassadeur Niven Kunz

Op zijn 24e kreeg Niven Kunz zijn eerste Michelinster, zijn eigen restaurant kreeg in het eerste jaar al een Michelinster en is vier keer verkozen tot Beste Groenterestaurant van Nederland. Niven Kunz noemt zich groentefreak en gróót aspergeliefhebber. “Dat ik aspergeambassadeur ben geworden is een grote eer voor mij en voor mijn ideeën over groenten, omdat als érgens het 80/20-principe tot zijn recht komt, dan is het wel bij asperges: 80% lokaal, 80% groenten, 80% seizoensgebonden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.