Vollegrond

Nieuws

Bestendige scherpe prijsactie wintergroente Jumbo

Jumbo startte vorige week een groenteactie in een periode die gekenmerkt wordt door krapte op de groentemarkt.

De prijzen voor spruiten, broccoli, andijvie en boerenkool zijn al 4 weken aanhoudend laag. Zo is de broccoli €0,89 per 500 gram. Dat is vergeleken met concurrent Albert Heijn een scherpe prijs. AH vraag €1,59 voor een pond van dezelfde groente. Spruiten kosten in de Jumbo-actie €0,85 per 500 gram. Voor andijvie en boerenkool is de actie gericht op volume; voor de tweede verpakking geldt de helft van de prijs.

Seizoenen accentueren

Jumbo wil het seizoen benadrukken met haar acties. De winter is een seizoen van 'gezellig binnen blijven, uitgebreid kokkerellen en (na)tafelen', schrijft de keten op haar website. De winterseizoensacties duurt twee maanden. De groenteactie is een kortlopende actie voor een periode van 4 weken.

Bodem in de markt

Jumbo kent week-, seizoens- en jaaraanbiedingen. De langlopende acties hebben effect op de afzetmarkt. De jaaraanbieding van Jumbo voor bananen (€0,99 per kilo) legde een ondergrens in de markt. Ook de herfstacties met Nederlands hardfruit hebben de markt enerzijds geholpen door grotere volumes, maar hebben volgens insiders de prijsstijging op de fruitmarkt geremd. Concurrenten waren bang zichzelf uit de markt te prijzen en wilden voor inkoop niet te veel betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.