Vollegrond

Nieuws laatste update:26 feb 2016

Hightech Kruidentuin in Duitse supermarkt

In het Berlijnse filiaal van Metro Cash & Carry loopt een pilotproject met een hightech kruidentuin in de supermarkt. In een soort van hobbykas worden in lagen kruiden en slatypen geteeld en verkocht.

De met ledlampen verlichte hightech kruidentuin bespaart volgens Metro ruimte in het winkelschap, vanwege de teelt in lagen. Er worden kruiden, zoals Basilicum en diverse slatypen in geteeld. De gewassen staan op een waterfilm met daaraan nutriënten toegevoegd.

Zonder transport

Voor de klanten betekent het een supervers product, zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. Als voordeel noemt de supermarktketen in een bericht op Fruchthandel.de verder de positieve CO2 balans, omdat er geen transport nodig is om het product in de winkel te krijgen. Metro ziet het 'InStore-Farming-Concept' als een innovatie voor de handel van de toekomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.