Vollegrond

Nieuws

Nieuwe zakpijp voor spuiten in asperge

Agrifac heeft haar leveringsprogramma van de zelfrijdende spuitmachine Condor onder de naam VertiPlus uitgebreid met een speciale kunststof zakpijp voor onder andere loofbespuitingen in asperge.

De zakpijp is gemaakt van kunststof en bevat vier dophouders op een verticale lengte van de spuitboom van 120 centimeter. De onderste van de vier dophouders is niet in hoogte verstelbaar, de overige drie wel. Daarnaast bevatten de dophouders doppen met knikgewrichten zodat ze gericht te verstellen zijn. De VertiPlus is voorzien van op GPS-gestuurde sectieafsluiting door middel van lucht. De bodemvrijheid is 125 centimeter.

De eerste Condor VertiPlus werd afgelopen seizoen ingezet door een aspergeteler in Duitsland die 200 hectare asperge teelt op een rijafstand van 2 meter. De boombreedte is 24 meter. De Agrifac Condor heeft een StabioloPlus onderstel voor maximale stabiliteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.