Vollegrond

Foto & video 2273 bekeken

Asperge-demodag trekt 600 bezoekers

Als het ronkt en beweegt en het is ook nog mooi weer, dan kan een demodag eigenlijk niet meer stuk. De bezoekers aan de Asperge-demodag op 26 juni kwamen dan ook van heinde en verre opdagen, zowel uit Nederland als uit België en Duitsland. De oogstmachines ZZ Comet, Chrisje en de Aspergespin met elektrische stuurinrichting waren ook present op de demodag op de bedrijven van Rob en Sjon van den Beucken in Helden. De aandacht van Groenten & Fruit ging echter vooral uit naar de nieuwtjes op dit door ZLTO en LTO Vollegrondsgroente.net georganiseerde evenement. Tekst en foto’s: Stan Verstegen

Foto

 • De spuitmachine van Wanner is afkomstig uit de wijnbouw. Een consequentie van het gebruik van deze spuit is dat er om de vijf rijen een spuitpad moet liggen waar geen asperges staan.

  De spuitmachine van Wanner is afkomstig uit de wijnbouw. Een consequentie van het gebruik van deze spuit is dat er om de vijf rijen een spuitpad moet liggen waar geen asperges staan.

 • En met een smalspoortrekker moet het perceel wel goed vlak liggen…

  En met een smalspoortrekker moet het perceel wel goed vlak liggen…

 • PPO Vredepeel doet onderzoek naar het monitoren van aspergevlieg met behulp van een plakbuis.

  PPO Vredepeel doet onderzoek naar het monitoren van aspergevlieg met behulp van een plakbuis.

 • Daarnaast doet PPO onderzoek naar een betere vochtvoorziening met T-tape, om te voorkomen dat tegen het einde van het seizoen de bedden te droog worden en de kwaliteit van de asperges achteruit gaat.

  Daarnaast doet PPO onderzoek naar een betere vochtvoorziening met T-tape, om te voorkomen dat tegen het einde van het seizoen de bedden te droog worden en de kwaliteit van de asperges achteruit gaat.

 • Van der Palen uit Soerendonk heeft een machine ontwikkeld om op het veld tasjesfolie en folie voor minitunnels in een werkgang uit te rollen en te voorzien van zand.

  Van der Palen uit Soerendonk heeft een machine ontwikkeld om op het veld tasjesfolie en folie voor minitunnels in een werkgang uit te rollen en te voorzien van zand.

 • Met vier personen kan in een dag 2 hectare worden gedaan.

  Met vier personen kan in een dag 2 hectare worden gedaan.

 • Christiaens heeft dit seizoen een optie voor zijn waslijnen voor het Van de Beucken wassysteem om vlimmen te verwijderen. Er zitten zes extra sproeileidingen (rechts op de foto) met speciale doppen in dit wassysteem.

  Christiaens heeft dit seizoen een optie voor zijn waslijnen voor het Van de Beucken wassysteem om vlimmen te verwijderen. Er zitten zes extra sproeileidingen (rechts op de foto) met speciale doppen in dit wassysteem.

 • De Spargo van Coenders uit Lottum is bedoeld om na het loof klepelen in te zetten om het geklepelde loof beter te laten verteren.

  De Spargo van Coenders uit Lottum is bedoeld om na het loof klepelen in te zetten om het geklepelde loof beter te laten verteren.

 • Deze machine van Coenders combineert een dieptand met twee schijven en een rol om na het einde van de oogst onkruid in de paden en aan de zijkanten van de ruggen op te ruimen.

  Deze machine van Coenders combineert een dieptand met twee schijven en een rol om na het einde van de oogst onkruid in de paden en aan de zijkanten van de ruggen op te ruimen.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.