Vollegrond

Achtergrond

Prijzen asperge handhaven zich tot Pasen

De prijzen voor asperges zullen zich naar verwachting tot Pasen zeker kunnen handhaven. Vanuit de onverwarmde bedekte teelten wordt pas substantiële aanvoer na Pasen verwacht en vanuit de onbedekte teelten pas in week 15.

Begin februari startte het seizoen met € 20 per kilo, maar dat was uiteraard van kortstondige duur. Tot eind februari was sprake van een logische dalende trend, maar de prijzen bleven tussen globaal € 9 en € 13 per kilo wel op een goed niveau. In de eerste 2 weken van maart stabiliseerde de prijs zich – na een klein dipje van zo’n € 7 per kilo – op een niveau tussen € 8 en € 9.

Op 15 maart ging de prijs van de sortering AA 1-S bij The Greenery iets omhoog en passeerde met € 9,50 weer de grens van € 9 per kilo. Bij ZON fruit & vegetables bleef het prijsniveau stabiel, voor de sortering AA 1-S rond € 8,50 en voor AA Extra Wit bijna € 9 per kilo.

Naar inschatting van marktkenners zal de aanvoer in de komende 2 weken voor Pasen gelijke tred houden met de stijgende vraag vanuit de retail of misschien zelfs tekortschieten. Dat leidt tot de verwachting dat de markt tot aan Pasen minstens prijshoudend zal zijn.

Bekijk actuele aspergeprijzen en maak zelf prijsvergelijkingen

Of registreer je om te kunnen reageren.