Vollegrond

Achtergrond laatste update:14 okt 2015

Rassendagen asperge

Asperge op de rassendagen 2015.

Bejo

Maurice Deben schuift direct de drie namen Prius, Cumulus en Cygnus naar voren. Als zijn enthousiasme een afspiegeling is van de kwaliteit, zit het met deze aspergerassen (van zeer vroeg naar middelvroeg) wel goed.

Prius is de jongste introductie, met een vroegere piekproductie dan Cumulus. Het gewas van Prius is bovendien wat korter en steviger, met een 5 tot 8 gram lager stengelgewicht. Deben adviseert voor Prius 4 planten per strekkende meter, tegen 4,5 tot 5 planten per meter voor Cumulus op groeikrachtige gronden. Na Cumulus volgt Cygnus, aangeduid als 'zeer robuust' en vanwege de goede kopsluiting ook voor onder minitunnels. Met vijf tot zes planten per meter.

Terug naar overzicht

Joost Stallen en Stan Verstegen

Of registreer je om te kunnen reageren.