Home

Nieuws

Lijn en contract verspakket Greenery naar Hessing

Hessing Supervers heeft de productielijn en contract voor verspakketten overgenomen van The Greenery.

In week 36 start waarschijnlijk de productie van verspakketten in Zwaagdijk op één van de locaties van Hessing Supervers. Over de overnamesom is niets bekendgemaakt.

Verkooporganisatie van verse groente en fruit The Greenery richtte haar aandacht al vroeg op de pakkettenmarkt. Die blijkt nu snel te groeien. De verkoop van verspakketten is het afgelopen jaar met 32% gestegen. Daarbij zal het assortiment verder ontwikkelen. Hessing plant een uitbreiding van het assortiment van de huidige 20 recepten en ingrediënten voor soepen en maaltijden.

Supermarktafzet

Voor Hessing is de markt voor verspakketten nieuw. Eerder probeerde de groentenverwerker het al op deze markt bij Plus met gesneden groente. Daaraan moest dan nog een vleescomponent aan toegevoegd worden.

Deze transactie is een overname van inventaris en contract voor levering aan een Nederlandse supermarktorganisatie. Het lijkt daarbij te gaan om levering aan Jumbo.

Intensieve samenwerking

The Greenery en Hessing werken intensief samen, onder meer bij inkoop. Daarbij is geen formele samenwerkingsstructuur meer. Tot een aantal jaren geleden had The Greenery aandelen in Hessing. Door de overname van deze verspakkettenactiviteiten blijven beide bedrijven gescheiden opereren, maar wel intensief samenwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.