Home

Nieuws laatste update:15 nov 2021

Recordprijzen komkommer en peer in Duitse winkels

Bij de omschakeling van seizoenen zijn winkelprijzen voor hardfruit en glasgroente hoog.

De maandelijkse inflatiemeting door Destatis, het Duitse statistiekbureau, geeft in oktober een goede weergave van de seizoenswisseling. Hoe start het hardfruitseizoen en hoe eindigt het glasgroenteseizoen? Voor beide lijken de winkelprijzen in oktober een aanwijzing dat het wel goed zit met de inkoopprijzen. Voor komkommer is bijvoorbeeld de oktoberprijs een recordprijs. Bij tomaten en paprika liggen die ook bovengemiddeld.

Ook in de fruitprijzen is door Destatis een stijging waargenomen. Voor peren is de prijs zelfs van een recordniveau. De prijs ligt boven het vorige krappe perenseizoen 2019. Bij appels raakt het prijsniveau in oktober aan de prijs van 2020 (oktober) maar ligt ruim boven voorgaande jaren.

Over de hele categorie groente en fruit lagen de prijzen iets hoger dan 2020, blijkt uit de inflatiegegevens voor Duitsland van Destatis.

Of registreer je om te kunnen reageren.