Home

Nieuws 1 reactie

Polen vanwege misinformatie huiverig om te komen

Polen kunnen nog naar Nederland, maar zijn huiverig vanwege allerlei misinformatie. De Taskforce Arbeid probeert dat aan te pakken.

De Nederlandse tuinbouw doet er alles aan om Polen te verleiden toch in de auto te stappen en Naar Nederland te komen. Ondanks de dreiging van een grenssluiting door Duitsland, zowel aan de Nederlandse als aan de Poolse kant, kunnen Polen nog altijd over de weg naar ons land komen. Voorwaarde is wel dat ze een werkgeversverklaring en arbeidscontract bij zich hebben en dat ze in Duitsland de snelweg niet verlaten.

Ontzenuwen nepnieuws social media

Maar om Polen überhaupt op weg te laten gaan, moeten er wat zorgen worden weggenomen, constateert de Taskforce Arbeid. “Wij merken dat er onder Poolse werknemers veel misverstanden leven over het coronabeleid in Nederland en de houding van Nederlanders ten opzichte van internationale werknemers. Deze misverstanden worden gevoed door zeer suggestieve berichten op social media”, aldus de taskforce op de Werkgeverslijn Land- en Tuinbouw.

Er is daarom een podcast opgenomen waarin meer wordt uitgelegd over het Nederlandse beleid. De podcasts zijn vanaf nu beschikbaar in het Engels, Pools en Nederlands. De Nederlandse versie is speciaal gemaakt voor Nederlandse ondernemers, zodat zij weten wat er wordt gezegd in de Poolse variant.

Rutte in het Pools

Ook heeft de taskforce vertalingen laten maken van de toespraken van minister-president Rutte. “Wij denken dat het verstandig is om de links onder uw internationale werknemers te verspreiden. We hopen hiermee wat onrust weg te kunnen nemen.”

Lees de laatste update van de grenssluitingen van en naar landen met de meeste op Nederland gerichte arbeidsmigranten.

Van de speech van Rutte op 16 maart en de persconferentie van 23 maart zijn Poolse vertalingen beschikbaar. - Beeld: Taskforce Arbeid
Van de speech van Rutte op 16 maart en de persconferentie van 23 maart zijn Poolse vertalingen beschikbaar. - Beeld: Taskforce Arbeid
Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.