Home

Nieuws

Keurmeesters Naktuinbouw treffen voorzorgsmaatregelen

Naktuinbouw laat weten haar keurings-en inspectiewerkzaamheden op bedrijven onder de huidige omstandigheden zoveel mogelijk voort te willen zetten. Daarbij volgt de Naktuinbouw uiteraard de adviezen, richtlijnen en maatregelen van het RIVM en de rijksoverheid.

De keurmeesters van Naktuinbouw nemen extra voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat zij het coronavirus verspreiden. Zij houden zich aan de beschermende maatregelen van de bedrijven die ze bezoeken en vragen vooraf of het bezoeken van de locatie veilig is, om te voorkomen dat zij inspecties uitvoeren die risicovol zijn. Zij proberen bovendien contact met personen op bedrijven tot een minimum te beperken. De maatregelen kunnen leiden tot vertraging of aanpassing van de gebruikelijke werkwijze van Naktuinbouw.

Bezoek locaties

Naktuinbouw vraagt tevens haar locaties alleen te bezoeken als dat niet anders kan. Het is wel mogelijk om te onderzoeken materiaal op locatie af te leveren. Voor het waarmerken van certificaten kan het zijn dat er geen keurmeester op het kantoor in Roelofarendsveen beschikbaar is. Dat kan leiden tot vertraging van het proces.

Voorwaarden voor een bezoek aan Naktuinbouw zijn dat de bezoeker niet uit een risicogebied komt of daar recent is geweest en dat er geen contact is geweest met een coronapatiënt. Ook mag de bezoeker geen verkoudheidsklachten of koorts hebben.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.