Home

Nieuws

Rob Baan pleit voor gratis gezonde schoollunches

Rob Baan roept het kabinet op om de coronacrisis aan te grijpen voor het breed opzetten van gezonde schoollunches.

Tijdens de Dutch Food Week zorgden cateraars en telers vorige week voor gratis schoollunches voor basisschoolleerlingen. Cressenteler Baan zette samen met onder anderen cateraar Van der Linde en tomatenbedrijf Greenco het initiatief op. Zij roepen staatssecretaris Paul Blokhuis op om gedurende de looptijd van de NOW-regeling gezonde lunches op basisscholen als activiteit toe te blijven staan.

Cateraars hebben veel personeel in de NOW-regeling aangemeld. Wat het kabinet zou kunnen regelen, is dat dit personeel met behoud van die corona-loonsubsidie het werk aan samenstellen en distribueren van de schoollunches zou mogen doen, zonder daardoor uit de regeling te vallen.

‘Schoollunches bijna gratis’

“Daarmee kunnen we tot volgend jaar zomer schoollunches bijna ‘gratis’ leveren”, stelt Baan. Juist in deze tijd is gezond eten van groot belang, maar het is sowieso goed voor kinderen en voor hun leerprestaties, vindt hij. Een onlangs afgesloten meerjarig project op Limburgse basisscholen toonde dat al aan. “Daar kun je nog eens vervolgonderzoek naar gaan doen. Maar je kunt het ook gewoon breder gaan uitrollen”, aldus Baan.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.