Home

Nieuws

Duitse horeca sluit in gedeeltelijke lockdown

In de strijd tegen het nog steeds oprukkende coronavirus gaat Duitsland vanaf 2 november deels op slot.

Dat melden Duitse media. Bars en restaurants moeten dicht, maar ook bijvoorbeeld fitnessstudio‘s. Het gaat er vooral om sociale contacten drastisch te verminderen. Het zou gaan om een sluiting van zeker vier weken, stellen Duitse media. De Duitse bondskanselier Merkel en de leiders van de zestien deelstaten vergaderen nog over een nieuw pakket coronamaatregelen. In regeringskringen wordt gesteld dat een ‘golfbreker’ noodzakelijk is om de vloed nieuwe besmettingen in te dammen. Volgens de media komt er zeker een ‘lockdown light’.

Horeca-afzet verslechtert

Voor leveranciers van horeca in Duitsland en Nederland is de sluiting een zware tegenvaller. Dinsdag 28 oktober stelde de Nederlandse regering dat de Nederlandse maatregelen mogelijk langer duren dan vier weken. Horeca in Nederland is nu twee weken gesloten. Op dinsdag werd ook bekend dat tuinbouwbedrijven die door horecasluiting getroffen worden, compensatie kunnen aanvragen via de regeling Tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL).

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.