Home

Nieuws

Steunregeling Covid19 ook open voor tuinbouw

Tuinbouwbedrijven die leveren aan horeca krijgen compensatie via een vaste lastenregeling van de overheid.

Het kabinet verbreedt de regeling Tegemoetkoming in de vaste lasten (TVL) in een derde steunpakket. Alle ondernemers die kampen met groot omzetverlies kunnen er gebruik van maken. Ondernemers moeten daarvoor een minimaal omzetdervingspercentage aantonen van 30%.

Half miljard euro

Het verbreden van de TVL is onderdeel van de extra coronasteun ter waarde van een half miljard euro die het kabinet dinsdag 27 oktober bekendmaakte. Het is een stap in de goede richting om bedrijven in zwaar getroffen sectoren te helpen, zeggen ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie. Jaap Bond, voorzitter van de crisisorganisatie Greenport Nederland, kon niet reageren op het pakket. Tuinbouwbedrijven lijden miljoenenschade die verder oploopt als meer buitenlandse horeca sluit.

Horecaregeling

Voor eet- en drinkgelegenheden komt € 40 miljoen beschikbaar, bovenop de al bestaande regelingen waarvan ze gebruik kunnen maken. Dat geld is bedoeld ter compensatie van de voorraden die zij niet meer kunnen gebruiken, en de kosten die zij tevergeefs hebben gemaakt om ‘coronaproof’ open te kunnen blijven.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.