Home

Nieuws

EU heeft maatregelen interventie klaar voor brexit

Europees Commissaris Phil Hogan sorteert voor op interventiemaatregelen in geval van een brexit.

Dat stelde hij zojuist op een persconferentie in Brussel. In het zicht van nog altijd een groot risico van een no-deal-brexit stelt Hogan dat de Europese Unie veel ervaring heeft in het nemen van interventiemaatregelen in geval van marktverstoringen, hetzij door extreem weer, hetzij door geopolitieke ontwikkelingen.

Betrouwbare juridische basis

“We hebben een betrouwbare juridische basis voor het nemen van dergelijke maatregelen als het in de komende tijd van een brexit komt”, aldus Hogan. Bederfelijke producten blijven grotendeels buiten schot, aldus het door Londen bekend gemaakte concept-tarievenschema. Dit laat volgens de landbouwcommissaris onverlet dat er door de te verwachten logistieke chaos sprake zal zijn van financiële schade voor de Europese tuinbouwsector.

Of registreer je om te kunnen reageren.