Home

Nieuws

Markt: Prijsdruk breed gevoeld op dagmarkt groente

De afzet van meerdere groentesoorten staat onder druk, zo blijkt woensdag 23 oktober uit de veilingprijzen.

Bij The Greenery was het sentiment aan de veiling van 23 oktober vrij negatief voor een aantal groentes en werd stevige prijsdruk zichtbaar. Bij andere veilingen is dat beeld ook zichtbaar, zei het misschien niet in dezelfde mate.

Overgang Spaans seizoen

Bij aubergine (€ 0,37), trostomaten (€ 0,60), komkommer (€ 0,25) werd een tot drie dubbeltjes ingeleverd op de veilprijs (The Greenery) ten opzichte van begin van de week. Dat is een normaal verschijnsel in de overgang naar het Spaanse seizoen, maar tegen teleurstellende prijzen.

Herfst- en wintergroente minder gevraagd

Ook bij witlof en bloemkool is het op de dagmarkt geen feest en werd enkele dubbeltjes ingeleverd, waarbij bloemkool voor € 0,22 werd verkocht en witlof voor € 0,62. Hier spelen mogelijk de betere weersvooruitzichten ook een rol, waarbij herfst- en wintergroente minder gevraagd zijn.

Die weersvooruitzichten helpen niet de afzet van oranje paprika in het zadel. Hier bleef de afzetprijs zeer slecht tot onder de € 0,20.

Of registreer je om te kunnen reageren.