Home

Nieuws

May: brexit eerder van tafel dan een ‘no deal’

De Britse premier Theresa May acht de kans groter dat het parlement de brexit zal tegenhouden dan dat het Verenigd Koninkrijk zonder deal uit de Europese Unie vertrekt.

May betoogt dat vandaag tijdens een toespraak in de stad Stoke-on-Trent. May: “Er zijn er in Westminster die de brexit willen uitstellen of zelfs tegenhouden en die elk middel dat beschikbaar voor hen is, inzetten om dat te doen”, aldus May in haar speech die openbaar is gemaakt. De premier voegt eraan toe dat ze gelooft dat een brexit die door het parlement geblokkeerd wordt, waarschijnlijker is dan een scenario zonder deal.

Vrees voor vertrouwen in democratie

May vreest voor het vertrouwen in democratie als de brexit wordt tegengehouden en roept de volksvertegenwoordigers op daar rekening mee te houden. Onlangs waarschuwde ook de minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, dat de brexit mogelijk helemaal niet doorgaat. Dinsdag 15 januari buigt het Lagerhuis zich over Mays zwaarbevochten brexitdeal, die waarschijnlijk wordt weggestemd.

Lees ook: LTO: brexitschade beperken, GLB en mestregels eenvoudiger

Of registreer je om te kunnen reageren.