Home

Nieuws

Britse supers: geen buffer groente bij brexit

Britse supermarkten waarschuwen dat ze geen opslag hebben om leveringsproblemen op te vangen bij een harde brexit.

Zo’n harde brexit zou meteen grote problemen opleveren in de voedselvoorziening in het Groot-Brittannië, schrijven de belangrijkste Britse supermarktorganisaties in een brandbrief aan de Britse parlementsleden. De brief komt vlak voor een belangrijk besluit over brexit op dinsdag 29 januari.

Harde brexit: meer sla, tomaten en zachtfruit uit EU

De supermarkten schrijven dat op het moment dat een harde brexit mogelijk zou ingaan (29 maart), 90% van de sla, 80% van de tomaten en 70% van het zachtfruit uit de EU komt. Onderzoek van de Britse autoriteiten laat zien dat bij een harde brexit de capaciteit van een aanvoerhaven als Calais met 87% daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.