Home

Nieuws

Areaal DOOR groeit naar 570 hectare

Leden van Coöperatie DOOR produceren dit jaar op 570 hectare, een stijging van bijna 9%.

Dat laat de afzetorganisatie desgevraagd weten. Vorig jaar bedroeg het ledenareaal 520 hectare. Het gaat om nieuwgebouwde kassen voor uitbreiding bij tomaat, aubergine en paprika. De uitbreiding is dus niet het gevolg van nieuwe leden. Over de omzetontwikkeling doet DOOR nog geen uitspraken. “We zijn nog volop bezig met de jaarafsluiting en kunnen daarom nog geen uitspraken doen over de omzetontwikkeling in 2018. We willen hier niet op vooruit lopen.”

Groeistrategie

DOOR voorspelde de autonome groei al in 2018 en verwacht daarbuiten nog zeker een groei van 50 hectare. Het gaat grotendeels om bekende projecten als Schenkeveld langs de A4, Jan van Marrewijk in Dinteloord, Sweetpoint in Middenmeer en VD Holland in Andijk. Deels gaat de nieuwbouw in fases.

GMO-aanvraag

Dit jaar wil DOOR aanspraak maken op GMO-ondersteuning bij een serie investeringen. Daarvoor diende de afzetorganisatie een GMO-programma in bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een besluit over toekenning van de aanvraag voor 2019 is nog niet binnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.