Home

Nieuws

Esther de Lange weer leider Europese CDA-fractie

Oud-landbouwwoordvoerder Esther de Lange wordt opnieuw lijsttrekker voor het CDA bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2019.

Het partijbestuur heeft haar opnieuw voorgedragen. Volgens partijvoorzitter Ruth Peetoom heeft De Lange ‘ruime ervaring en een stevige positie in de grootste partij van het Europees Parlement’. De Lange is onder meer vice-fractievoorzitter van de Europese Volkspartij (EVP), de fractie van de christendemocraten in het Europees Parlement.

De Lange heeft zich in de jaren 2000-‘10 actief ingezet voor tuinbouwdossiers als biologische teelt, schoolfruit en GMO.

Leiderschap tonen

De Lange vindt het nu ‘hoog tijd om Europees leiderschap te tonen’. De wereld is de afgelopen jaren fundamenteel veranderd. Dat betekent volgens haar dat vrede en veiligheid geen automatismen meer zijn en dat we meer moeten doen om ons welzijn te beschermen. De CDA-fractie in het Europees Parlement telt 5 leden.

Of registreer je om te kunnen reageren.