Doorgaan naar artikel

Bionext organiseert in 2025 geen Biobeurs

Naar aanleiding van het verloop van de Biobeurs in 2024 in de Brabanthallen in Den Bosch, heeft Bionext besloten zich te gaan bezinnen op een nieuwe koers voor deze beurs. In 2025 zal er daarom geen biobeurs georganiseerd worden.

De jaarlijkse Biobeurs – voorheen in Zwolle, maar de laatste jaren in de Brabanthallen in Den Bosch – noemt Bionext in een persbericht als het jaarlijks hoogtepunt voor de biologische sector, waar pioniers en visionairs uit de hele keten en daaromheen samenkomen.

Naar aanleiding van het verloop dit jaar trekt Bionext nu de conclusie dat het huidige concept van een beurs met kennisdeling niet langer levensvatbaar is. Met dalende inkomsten en stijgende kosten is het duidelijk geworden dat er een nieuwe koers nodig is om de relevantie van de Biobeurs te behouden. De organisatie heeft daarom besloten om in 2025 geen editie van de Biobeurs te organiseren.

Nieuwe ideeën en suggesties

Volgens Paulien Hoftijzer, projectleider Biobeurs, ontstaat hierdoor ruimte voor een grondige heroriëntatie naar een evenement met een andere invulling. “Dat biedt een mooie kans om de Biobeurs te transformeren tot een nog krachtiger platform voor netwerken en kennisdeling, waarbij we nieuwe stakeholders bij het evenement kunnen betrekken. We nodigen daarom iedereen uit om nieuwe ideeën en suggesties met ons te delen terwijl we deze heroriëntatieperiode ingaan.”

Centrale rol vasthouden

In de komende periode zal de organisatie actief in gesprek gaan met alle belanghebbenden om gezamenlijk een nieuwe richting voor de Biobeurs te bepalen. Door samen te werken en nieuwe ideeën uit te wisselen, moet de relevantie van het evenement weer toenemen, zodat het een centrale rol blijft spelen in de groei van de biologische sector.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin