Home

Nieuws

Veiling Zaltbommel: pauzejaar GMO in 2019

Voor Veiling Zaltbommel staat vast dat ze geen aanvraag zal doen voor GMO-subsidie in 2019.

In tegenstelling tot Coforta (The Greenery) houdt Veiling Zaltbommel wel vast aan haar GMO-erkenning en zal het een pauzejaar nemen. Coforta heeft definitief een einde gemaakt aan haar GMO-periode door haar erkenning in te leveren.

Nog geen comfortgevoel

Voor directeur Peter van Osch van Veiling Zaltbommel heeft de verbetering in de Nederlandse GMO-uitvoering nog niet geleid tot voldoende vertrouwen. “We hebben er nog geen comfortgevoel bij op basis van de totnutoe bekende informatie.” Daar kan niets meer aan veranderen, omdat de aanvraag voor 15 september moet binnen zijn bij uitvoerder RVO.nl. “Dit heeft zoveel voeten in de aarde dat we zo’n aanvraag niet tot een haastklus willen maken.”

Weersrisico dempen?

Kan GMO op het gebied van subsidie voor risicopremie voor weersverzekeringen telers ook niet overtuigen? Van Osch: “Als het goed zou werken, zou dat een demping van de risico’s kunnen zijn. Als er nog zoveel onzekerheid is en geen vertrouwen wordt gecreëerd, is het eerder een verzwaring dan een demping van de risico’s.”

Of registreer je om te kunnen reageren.