Home

Nieuws

Groen licht overname door Jumbo en Coop

De overname van de Emté-winkels door supermarktketens Jumbo en Coop heeft de goedkeuring van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Het gaat om 130 filialen, waarvan er 79 worden overgenomen door Jumbo en 51 door Coop. AGF is een uitvoerig punt geweest bij de onderhandelingen over een overname van Emté-winkels door Jumbo. De verkopende partij Sligro heeft bedongen dat de leveringsafspraken van AGF-leverancier Smeding aan Emté-winkels voorlopig blijven gehandhaafd. Jumbo zal dus niet direct na ombouw van de winkels Smeding omruilen voor vaste leverancier The Greenery.

Voorwaarde

De ACM heeft in haar besluit niet gefocust op effecten voor leveranciers, maar wel voor klanten. Zo is de voorwaarde genoemd dat Jumbo in Eindhoven, Reusel en Veghel een winkel verkoopt zodat er voor consumenten genoeg te kiezen valt. Hier zou als gevolg van de deal te weinig concurrentie overblijven, meent de toezichthouder na eigen onderzoek. De ACM moet kopers voor deze winkels nog wel goedkeuren.

Artikel gaat verder onder de tweet.

2.700 voltijdsbanen

De EMTÉ-winkels waren in handen van groothandelsbedrijf Sligro die ze voor € 410 miljoen van de hand deed. Bij de overname zijn circa 6.200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2.700 voltijdsbanen. Zij gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaren, zo werd eerder gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.