Home

Nieuws

Verwerkers AGF laagvliegers energiebesparing

Groente- en fruitverwerkers hebben in 2017 circa 1% energie bespaard en zitten in de achterhoede van de industriesectoren.

De groente- en fruitverwerkers hebben afgesproken tot 2020 circa 10% energie te besparen ten opzichte van 2016. In 2017 is daarvan dus 1 procentpunt gehaald, maar het doel van 10% lijkt nog ver weg. Dat blijkt uit monitoringsresultaten in de resultatenbrochure convenanten meerjarenasfspraken energie-efficiëntie. Sinds 2005 heeft deze sector wel al 20,9% energie bespaard en scoort daarmee beter in het totale spectrum van industriële deelsectoren.

17% bespaard

De Nederlandse koel- en vrieshuizen hebben sinds 2005 bijna 17% aan energie bespaard, maar hebben het laatste jaar wel veel stappen gezet. Van de voorgenomen besparing van 16% is in het eerste jaar al 6 procentpunt behaald, blijkt uit de resultatenbrochure.

Toch vooruitgang

In totaal realiseerden de verschillende industriesectoren 7,9 PJ aan besparing, ver onder de gehoopte 22 PJ. Toch is op gebied van proceseffiiciëntie goede vooruitgang geboekt, blijkt uit het rapport.

Of registreer je om te kunnen reageren.