Home

Nieuws

Westland wil Emmense wethouder als burgemeester

De gemeenteraad van Westland wil PvdA‘er Bouke Arends (52) als nieuwe burgemeester, nu nog wethouder in Emmen en ervaren met tuinbouw.

Dinsdag was de geheime stemming in het gemeentehuis in Naaldwijk. Naar verwachting zal Arends per 18 december het stokje overnemen van waarnemend burgemeester Agnes van Ardenne. Arends is nu nog wethouder in Emmen met het pakket economische zaken en arbeid en in die hoedanigheid medeverantwoordelijke voor glastuinbouw in die gemeente. In de 3 glastuinbouwgebieden in de gemeente Emmen ligt alles bij elkaar 450 hectare netto glastuinbouwgebied.

Toch werd die ervaring niet genoemd door de vertrouwenscommissie bij de benoeming. Die noemde Arends een ‘prettige persoonlijkheid met de juiste mentaliteit van aanpakken, positiviteit en relativeringsvermogen’.

Tekst gaat verder onder foto

Het gemeentehuis in Westland. - Foto: ANP
Het gemeentehuis in Westland. - Foto: ANP

Westland hoopt op nieuwe initiatieven

Arends volgt feitelijk Sjaak van der Tak op, die in september vorig jaar vertrok, en koos voor het voorzitterschap van LTO Glaskracht. Agnes van Ardenne is sindsdien interim-burgemeester, maar in deze laatste periode onder Van Ardenne bouwde Westland de inzet voor internationalisering van de glastuinbouw en de uitgaven voor Westland Marketing af. De glastuinbouw hoopt dat onder Arends weer nieuwe initiatieven zullen ontstaan.

12 sollicitanten

Naar het burgemeesterschap van Westland solliciteerden 12 personen, waaronder twee vrouwen. Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, heeft met een aantal kandidaten gesprekken gevoerd en vervolgens aan een vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad aanbevelingen gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.