Home

Nieuws

Riedel gaat naar Standard Investment

Vruchtensappenbedrijf Riedel gaat voor een onbekend bedrag over in de handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment. Dit hebben genoemd bedrijf en FrieslandCampina bekendgemaakt.

FrieslandCampina kondigde eerder dit jaar aan dat het af wilde van Riedel, omdat het zich volledig wil concentreren op de zuivel. Standard Investment bleek de partij waarmee FrieslandCampina uiteindelijk tot overeenstemming kon komen. De investeerder werkt met zogenoemde ‘private equity’, geld van vermogende personen. Het koopt kleinere en middelgrote bedrijven op. Tot de bedrijvenportefeuille behoren onder meer Burger King Nederland en afbakbroodproducent Dutch Bakery.

‘Marktkansen benutten’

Roel van Neerbos, directielid van FrieslandCampina, toont zich tevreden met de verkoopovereenkomst: “We zochten een koper die Riedel naar een volgende fase zou kunnen brengen. Standard Investment is daarbij als beste partij uit de bus gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe eigenaren de marktkansen van Riedel als zelfstandig bedrijf ten volle zullen benutten.”

Guido Grobbink, partner bij Standard Investment, is ook tevreden: “Riedel heeft zich sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw in Nederland ontwikkeld tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Consumenten plaatsen Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss en DubbelDrank in de top 10 van onmisbare drankenmerken.”

‘Kwart minder vruchtensappen gedronken’

Hij ziet echter ook uitdagingen: “We drinken met z’n allen ongeveer een kwart minder vruchtensappen dan tien jaar geleden, en dat is ook niet aan Riedel voorbijgegaan.”

De verwachting is dat de transactie voor het einde van het jaar zal zijn afgerond.

Riedel is producent van onder meer Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran.

Klaas van der Horst

Of registreer je om te kunnen reageren.