Home

Nieuws

Nieuwe cao voor groenten- en fruitgroothandels

Er is een nieuwe cao voor de groothandels in groenten en fruit afgesloten. CNV Vakmensen, FNV Handel en de RMU hebben met de werkgevers een akkoord bereikt.

In de twee jaar lopende cao voor de 15.000 werknemers in de groothandels in groenten en fruit zijn afspraken gemaakt over een loonsverhoging van 3,75%, een vrijwillige nieuwe regeling voor senioren en het vervroegen van het wettelijke minimumloon.

Seniorenregeling

CNV Vakmensen noemt de seniorenregeling een belangrijk winstpunt in de cao. Het is een betaalbare seniorenregeling voor oudere werknemers met lagere salarissen. Deze regeling houdt in dat oudere werknemers 80% kunnen te gaan werken, tegen 92,5% van het loon met 100% opbouw van pensioenrechten. De nieuwe vrijwillige regeling komt in plaats van de huidige seniorendagen.

Minimumloon naar 22 jaar

Daarnaast is met werkgevers afgesproken dat jongeren een jaar eerder in aanmerking komen voor het wettelijk minimumloon, dit gaat van 23 jaar naar 22 jaar. Het minimumloon voor zestienjarigen wordt afgeschaft.

Of registreer je om te kunnen reageren.