Home

Nieuws

ABN Amro: productiegroei groente en fruit

ABN Amro voorziet in 2017 en 2018 een productiegroei voor groente en fruit.

In 2017 is dat 2% en de groei vlakt af naar 1% in 2018. De prijsdruk blijft bestaan in groente en fruit, verwacht de bank die in haar sectorprognose wel wijst op de risico’s van de Brexit in 2018.

Duurzamere voeding

De komende tijd krijgt de agrarische sector aan de ene kant te maken met een veranderende consument die gezondere en duurzamere voeding wil. Dit betekent minder vlees en betere kwaliteit groente en fruit. Aan de andere kant vraagt de rest van de wereld om meer, maar ook betaalbare voeding. Vooral Azië is een groeiende markt.

Constante kwaliteit

Maar met name de constante kwaliteit is belangrijk, nu steeds meer consumenten letten op de herkomst en smaak van hun producten. Uit onderzoek van het GFK blijkt dat het aandeel mensen die erop letten waar hun groente en fruit vandaan komt is gestegen van 26% in 2015 naar 30% in 2016. De sector zal dus moeten zorgen dat smaak belangrijker blijft dan productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.