Home

Nieuws

AH: groente en fruit bij meest bezorgde producten

De helft van de bezorgde producten door AH.nl bestaat uit verse voeding. De groei is fors.

Komkommer, mandarijnen, bananen en courgettes horen met melk samen tot de top vijf. Dat stelt Albert Heijn in een bericht van De Gelderlander. Voorheen waren het vooral zware producten als kratten bier en frisdrank die consumenten thuis lieten bezorgen, maar tegenwoordig is dat dus ook de categorie versproducten, zoals groente en fruit.

In het verhaal over AH.nl in Nijmegen zegt een AH-woordvoerder dat de markt van online boodschappen jaarlijks 30% groeit. Die groei is in de regio Nijmegen ook af te lezen aan het aantal bezorgers van AG.nl. In twee jaar tijd groeide het aantal bezorgers met ruim 50% van 50 naar 85.

In die regio gaat de distributie via overslagplaats Nijmegen-West, waar 21 bestelbusjes dagelijks rijden naar klanten in de regio’s Nijmegen, Doetinchem, Oss, Apeldoorn en Deventer, aldus vakblad Distrifood.

Of registreer je om te kunnen reageren.