Home

Nieuws

‘Weg vrij voor onderhandeling handel na brexit’

Handels- en logistieke bedrijven zijn blij met de vorderingen die zijn gemaakt door de Britten en de Europese Unie bij de onderhandelingen over de brexit.

Na maanden van lastige onderhandelingen is er een akkoord. Dit maakt de weg vrij om over handel te praten. Belangenbehartiger evofenedex spreekt in een reactie van een doorbraak.

Volgens de partijen is voldoende voortgang geboekt over de scheidingsvoorwaarden van de Brexit, waarmee de weg vrij is voor onderhandelingen over de toekomstige handelsrelatie tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

Handel eenvoudig houden

“Voor heel veel Nederlandse bedrijven is het cruciaal dat de handel na de brexit eenvoudig blijft verlopen”, benadrukt evofenedex. De organisatie pleit onder meer voor zo min mogelijk oponthoud bij de grens, behoud van een gelijk speelveld en eenvoudige douaneformaliteiten.

Nederlandse bedrijven exporteren volgens de belangenclub jaarlijks voor € 38 miljard naar het Verenigd Koninkrijk en importeren voor € 21 miljard. Daarmee zijn 300.000 banen gemoeid.

Voordelig voor EU

De EU lijkt in het voorlopige akkoord dat vrijdag werd gemeld op veel punten aan het langste eind te trekken. Zo is het bedrag dat de Britten voor de Brexit-scheiding moeten betalen rond de € 50 miljard en zijn de rechten van de 3 miljoen Europese burgers die in Groot-Brittannië blijven wonen, goed geregeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.