Home

Nieuws

Mega-overname Dole door Greenyard in de maak

Het Belgische Greenyard Foods werkt aan een overname van Dole Food, het Amerikaanse miljardenconcern.

Dat bedrijf heeft in Europa vooral een sterke positie in tropisch fruit. Dat melden meerdere internationale media dinsdagochtend. Als de overname lukt, zou het grootste concern in groente en fruit ter wereld ontstaan met en omzet van circa € 8 miljard.

Dole had in 2016 een omzet van $ 4,5 miljard, waarbij een verlies werd geleden van $ 24 miljoen.

Bij Greenyard daalde de verkoop van verse groente en fruit in het eerste halfjaar met 2,5% naar € 1,7 miljard. Bij verse groente en fruit staan de marges bij Greenyard iets onder druk, vooral door volumedaling en tegenslagen bij de inkoop van producten. De winstverwachtingten voor 2017 zijn voor Greenyard nog wel positief. Door het nieuws van de mogelijke overname steeg de beurskoers van Greenyard op de Belgische beurs van € 19 op maandag naar meer dan € 20,25 dinsdagochtend.

Deprez in New York

Volgens de Belgische krant De Standaard is grootaandeelhouder Hein Deprez in New York om de overname af te ronden. Greenyard bevestigde aan het Financieele Dagblad dinsdagochtend dat er ‘vergevorderde onderhandelingen’ lopen over de overname. “Greenyard heeft zich verzekerd van de nodige financiering voor deze transactie”, laat het concern weten.

Hein Deprez - Foto: Reed
Hein Deprez - Foto: Reed

Of registreer je om te kunnen reageren.