Home

Nieuws laatste update:2 sep 2016

Aanvragen werktijdverkorting en herstelbemesting

24 bedrijven die in juni werden getroffen door extreem weer hebben tot dusver aanvragen voor werktijdverkorting ingediend.

Het gaat om 391 werknemers, aldus staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken donderdag in een brief aan de Kamer. 17 aanvragen voor in totaal 232 mensen zijn inmiddels toegewezen, terwijl de andere zijn afgewezen of nog in behandeling zijn. Vooral land- en tuinbouwbedrijven in Noord-Brabant en Limburg werden twee maanden terug getroffen door het noodweer.

Herstelbemesting en GLB-regeling

31 bedrijven hebben bij overheidsdienst RVO.nl ontheffing gevraagd voor herstelbemesting na het noodweer. Voor de regeling overmachtssituaties basisbetaling GLB hebben 4 ondernemers zich aangemeld. Deze regeling geldt voor ondernemers die door het weer niet aan de eisen voor het GLB kunnen voldoen.

Uitstel van aflossing van leningen

Er zijn nog geen acute financieringsproblemen bij bedrijven ontstaan door water- of hagelschade. Dat komt volgens Van Dam doordat de banken uitstel van aflossing van leningen hebben gegeven tot eind september. Later deze maand moet duidelijk worden hoe de bedrijven er financieel voor staan.

Of registreer je om te kunnen reageren.