Home

Nieuws

Nieuw online handelsplatform van oud-veilingdirecteur

Voormalig veilingdirecteur Ron Mulders lanceert een nieuw platform voor producenten en eindverkopers in de groente en fruitsector. Op Pommeron.com kunnen ze hun contacten en hun orders managen.

Geen online veiling en ook geen tool voor online verkoop aan consumenten. Maar wel een online platform dat afnemers van versproducten in staat stelt om zonder tussenkomst van derden te handelen met de producenten van hun keuze: boeren en tuinders die ze kennen en met wie ze goede zakelijke relaties onderhouden.

De website pommeron.com is al een klein jaar in de lucht als platform waarop boeren en tuinders hun bedrijf en producten kunnen presenteren. De nieuwe release voegt hieraan volwaardige handelsfunctionaliteit toe.

Van bulk naar maatwerk

Ron Mulders was rond de eeuwwisseling directeur van Veiling ZON. Met Pommeron.com maakt hij zijn comeback in de tuinbouw. "Ik zie boeren en tuinders die hun product 'in bulk' aanbieden en ik ken boeren en tuinders die exclusief voor één afnemer werken. Tussen beide 'uitersten' zitten ondernemers die voor een overzichtelijk aantal afnemers kiezen."

"De bestaande afzetstructuren zijn vooral ingericht op de verkoop en distributie van bulkproducten. Daar is op zich niets mis mee, maar het laat weinig ruimte voor maatwerk. En maatwerk is wat je nodig hebt voor een versafdeling of een speciaalzaak die zich onderscheidt door kwaliteit, verscheidenheid, productiewijze of herkomst."

Wie voor 1 september een account aanmaakt op www.pommeron.com kan de rest van het jaar gratis uitproberen. Daarna kost een abonnement enkele tientjes per maand.

Of registreer je om te kunnen reageren.