Home

Nieuws laatste update:4 jul 2016

Inzamelactie: 'Geen oogst is wél een ramp'

Onder de slogan 'Geen oogst is wél een ramp' is een actie gestart om geld in te zamelen voor boeren en tuinders die getroffen zijn door wateroverlast en hagel.

Boeren en burgers uit het hele land worden opgeroepen om te doneren voor de boeren en tuinders in Zuid-Nederland die getroffen zijn door wateroverlast en noodweer.

'Overheid wil de gevolgen van het noodweer niet als ramp betitelen'.

De actie is een initiatief van Caroline van der Plas, medewerker van varkenshoudersvakbond NVV en oprichter van het social media-project @Boerburgertweet. Ze is de actie begonnen omdat de overheid de gevolgen van het noodweer niet als ramp wil betitelen. 'Dat voelt niet goed.'


Streefbedrag van een miljoen

Mensen kunnen doneren via een website: http://www.dreamordonate.nl/6555-geen-oogst-is-wel-een-ramp. Van der Plas noemt een streefbedrag van €1 miljoen. "Of dat gehaald wordt, is natuurlijk niet zeker, maar elke gedoneerde euro beschouw ik óók als een hart onder de riem van de getroffen boeren en tuinders", verklaart ze.

Of registreer je om te kunnen reageren.