Home

Nieuws laatste update:23 jun 2016

Van Dam probeert steunmaatregel jonge boeren aan te passen

Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, gaat zich in Brussel inzetten om de steunmaatregel voor jonge boeren aan te passen. Dat zegt hij in reactie op een motie van CDA en ChristenUnie.

De huidige steunmaatregel voor jonge boeren van het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) sluit niet goed aan bij de Nederlandse wijze waarop bedrijfsoverdracht vaak plaatsvindt. Jaco Geurts (CDA) en Carla Dik-Faber (ChristenUnie) vroegen Van Dam om zich in te zetten dat de steunmaatregel bruikbaar wordt voor jonge boeren tot 5 jaar na bedrijfsoverdracht. De staatssecretaris wil dit doen, maar geeft gelijk een winstwaarschuwing. "De Europese Commissie heeft hier wel bezwaren tegen", weet hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.