Doorgaan naar artikel

‘Jongeren ruimte bieden voor ontwikkeling binnen bedrijf’

Begin 2022 ben ik de teammanager geworden van Team Glasgroenten. Een uitdagende nieuwe stap richting de toekomst. Verjonging binnen het bedrijf, en dus ook het management, is slechts een van de doelen waar Delphy aan werkt.

We zien wel dat dit een positief effect heeft binnen het bedrijf: er komen namelijk weer nieuwe ideeën op tafel. Ondernemers in de tuinbouw zullen het herkennen.

Zelf werken met vernieuwingen

Als manager blijf ik nog zeker zo actief klanten bezoeken als voorheen. Zo kan er toch sneller de connectie gemaakt worden met waar telers naar kijken, waar mijn collega’s zich mee bezighouden (bij telers) en hoe we gezamenlijk bedenken waar de focus gelegd moet worden.

Daarbij is het gemakkelijker vernieuwingen door te voeren en/of te ondervinden als je hier zelf mee werkt. Zo ligt er een grote focus op digitalisering. Echter, er dan zelf daadwerkelijk mee aan de slag gaan in de praktijk en zien wat de voor- en nadelen zijn, is wat anders dan het opgedragen krijgen van hogerhand en zien waar het schip strandt.

Jongeren voldoende kansen bieden voor ontwikkeling

Tevens ben ik van mening dat het laat zien dat er binnen het bedrijf waar je werkt voldoende kansen zijn jezelf te ontwikkelen of een zijstap te maken. Voor jonge mensen in de huidige arbeidsmarkt (veel vraag, weinig aanbod) is het anders maar al te aanlokkelijk hun geluk elders te zoeken.

Om dan hier ook de link te leggen met de telers: we zien hetzelfde daar ook gebeuren. Teeltmanagers, tuinderszoons of -dochters zijn ook vaak ondernemend, willen stappen maken en nieuwe dingen ontdekken. Goed om daar binnen het eigen bedrijf voldoende ruimte voor te bieden.

Share this

Afbeelding
Rens Smith

adviseur glasgroenten Delphy

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin