Home

Nieuws

Opnieuw klachten bewoning arbeidsmigranten

De oppositiepartij Westland Verstandig wil van het Westlandse college van burgemeester en wethouders opheldering over de mogelijke verhuur van woningen en een kantoor aan arbeidsmigranten.

Het gaat vooral om woningen in De Lier. Een blok van vijf aaneensluitende woningen zou daar bewoond worden door arbeidsmigranten. Volgens de partij door soms wel tien migranten per woning. Ook het kantoorgebouw van een voormalig kassenbouwbedrijf wordt bewoond door arbeidsmigranten. Westland Verstandig wil van het college horen of ze op de hoogte zijn van die bewoning en hoe het kan dat een blok van vijf huizen is verhuurd aan arbeidsmigranten. Volgens de partij is het slecht voor het aanzien van de buurt, en moet de gemeente vrezen voor onevenwichtige wijkopbouw. Ook is de verhuur slecht voor het beeld waarop de maatschappij arbeidsmigranten opvangt.

Volgens de partij Westland Verstandig hebben veel uitzendbureaus problemen met huisvesting van arbeidsmigranten, terwijl het gemeentesbestuur eerder problemen van de hand wees.

Of registreer je om te kunnen reageren.