Home

Nieuws

Koning plant bezoek aan tomatenkas van integratiebedrijf

Het koninklijk paar bezoekt volgende maand de tomatenkas van kwekerij ItWiid in het Friese Wier.

Daar verdiepen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich in Milieukeurteelt tomaten en arbeidsintegratie. De kwekerij is een werkbedrijf van de organisatie Empatec, dat sinds 2013 samenwerkt met tien gemeenten in de regio om deze re-integratie mogelijk te maken. ItWiid levert de tomaten aan Smeding Groenten en Fruit.

Op ItWiid werken en leren kandidaat-werknemers, die voor een uitkering onder de Participatiewet in aanmerking komen, hoe het is om in de glastuinbouw te werken. Met deze voorbereiding is de stap naar regulier werk gemakkelijker te maken.

Het bezoek aan de kassen is onderdeel van een streekbezoek aan Noardwest Fryslân (Noordwesthoek) in de provincie Fryslân. Tijdens het bezoek staan de ambities van de Streekagenda centraal, waarin provincie, gemeenten en waterschap samenwerken met inwoners en bedrijven aan een sterke regio. Speciale aandacht is er voor de leefbaarheid in deze regio met een teruglopend bevolkingsaantal. De Koning en Koningin bezoeken in dit kader diverse plaatsen in de gemeenten Het Bildt, Menameradiel, Franekeradeel en Harlingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.