Home

Nieuws 1 reactie

Van Dam onderzoekt steun bij omschakeling naar EKO

Staatssecretaris Martijn van Dam wil kijken of hij bedrijven die overstappen naar biologische productie kan ondersteunen in de overgangsperiode. Dat zegt hij in de Tweede Kamer.

Biologische brancheorganisatie Bionext zegt dat er ruimte is voor vijfhonderd extra biologische boeren. Boeren hebben echter vaak moeite met de omschakeling naar biologisch, omdat het omschakelingstraject twee jaar duurt. Ze moeten in deze periode al biologisch produceren, maar mogen het product nog niet als biologisch afzetten.

Van Dam zegt aan de overgangstermijn niets te kunnen doen. "Deze is er ook niet voor niks. Er is tijd nodig om de gewasbeschermingsmiddelen uit het productiesysteem te krijgen." Hij is wel bereid om te kijken hoe hij de ondernemers kan ondersteunen in hun inkomenspositie.

Eén reactie

  • P Verschuren

    Hij kan beter eens kijken waar alle honderden miljoenen omschakelpremie gebleven zijn die in het verleden zijn gespendeerd, maar niet hebben geleid tot een evenredige uitbreiding van het areaal. Is het innen van omschakelpremie wellicht het businessmodel?

Of registreer je om te kunnen reageren.