Home

Nieuws

Tuinder appt minder vaak dan boer

Tuinders zijn minder dol op agrarische apps dan boeren. Dat onderzocht AgriDirect.

Ruim een op vijf agrariërs maakt gebruik van agrarische apps. Om precies te zijn: 21,2% van de Nederlandse boeren en tuinders heeft een agrarische app op hun smartphone of tablet geïnstalleerd. Het appgebruik is het hoogst binnen de akkerbouwsector (24,9%) en het laagst in de tuinbouwsector (16,9%).

Groter bedrijf appt vaker

Eind 2015 beantwoordden 400 boeren en tuinders vragen over hun communicatie- en informatiegedrag. Hoe groter het bedrijf, hoe vaker de ondernemer ook agrarische apps gebruikt, bleek uit het onderzoek.

Het populairst zijn weer-apps, die bij driekwart van de appende agrariërs op de smartphone staan. De helft heeft een nieuws-app. En 45 procent van de apppers heeft een app voor het bestellen van producten voor het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.