Home

Nieuws

Britse consumptie EKO nadert niveau vòòr recessie

De Britse consumptie van biologische producten is voor het derde achtereenvolgende jaar gestegen.

De totale omzet kwam uit op ongeveer 2,5 miljard euro, circa 5 procent meer dan in 2014. Het aandeel op de totale markt voor voedingsproducten blijft echter nog altijd beperkt tot 1,4 procent. Dat blijkt uit het Organic Market Report van Soil Association en Triodos Bank. In 2016 zal de markt weer op het niveau komen van voor de recessie, verwacht die organisatie.

Het grootste succes vormen de online verkoopabonnementen, die ruim 9 procent meer verkochten. Daardoor kunnen winkeliers klanten in contact brengen met een breed assortiment biologisch. Ook kleinere speciaalzaken doen het beter dan het gemiddelde met 7,5 procent groei. Buiten het winkelkanaal, dus in de horeca en catering, komt de groei uit op ruim 15 procent, wat onder meer te danken is aan het succes van biologische melk.

De groei is vooral te zien bij jongere en sociaal bewuste 'millenials' met sterke sociale-, ethische- en milieuwaarden. Deze consumenten kiezen steeds meer voor biologisch, omdat ze willen weten waar hun voeding vandaan komt en ook bereid zijn meer te betalen voor producten met gegarandeerde kwaliteit op het gebied van het milieu, de maatschappij en het dierenwelzijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.