Home

Nieuws

Gemeente: AGF-plaats op weekmarkt moet biologisch

De gemeente Lochem maakt ruimte op de weekmarkt in de gemeente voor een verkoper van biologische groente en fruit.

Van de drie standplaatsen voor groente en fruit, moet er één vergunning verstrekt worden aan een gecertificeerde verkoper van biologische groente en fruit, zo besloten burgemeester en wethouders van de gemeente vorige week.

De gemeente laat weten hiermee in te spelen op de groei van het biologische segment. "Het is een bewuste keuze. We willen meegaan met de trend."

Het Centrum voor Ambulante Handel kent geen andere voorbeelden van gemeenten die plaats maakten voor biologische verkopers. "Het kan wel zo zijn dat er veranderingen in branchering plaatsvindt. Als er drie verkopers staan, terwijl er eigenlijk maar twee bedrijven hun brood kunnen verdienen. Ik heb nog niet gezien dat het gebeurt om een biologische groenteverkoper toe te voegen", zegt voorzitter van de koepel Henk Achterhuis.

Of registreer je om te kunnen reageren.