Home

Nieuws

'Meer samen optrekken met de Belgen in Brussel'

Nederland en België zouden elkaar beter moeten informeren over belangrijke dossiers in de tuin- en landbouw en meer samen op moeten trekken in Brussel.

Het zijn de woorden van Maryem van den Heuvel, de Nederlandse ambassadeur in België na een kennismakingsronde langs Belgische tuinbouwbedrijven en een melkveehouderij. In november staat een Nederlands-Vlaamse top gepland, waarop dat onderwerp samenwerking geagendeerd zou moeten staan, laat Van den Heuvel weten aan het Belgische mediabureau Vilt.

Afzet

Tijdens het bezoek van de Nederlandse ambassadeur bleek dat er heel wat gelijkenissen bestaan tussen de Nederlandse en Vlaamse land- en tuinbouw, maar dat er ook heel wat verschillen zijn. Van den Heuvel bezocht het bedrijf Tomato Masters in Kruishoutem. Van den Heuvel werd bijgepraat over de gelijkenissen en verschillen tussen de Nederlandse en Belgische tuinbouw. Er werd ingegaan op de innovatieve manier waarop Tomato Masters producten in de markt zet. De afzet vormt namelijk een combinatie van eigenstandig benaderen van klanten, in samenspraak met de producentenorganisatie.

Maatschappelijk verantwoord

Tomato Masters werkt samen met Aqua4C, een bedrijf gespecialiseerd in de kweek van omegabaars, om te komen tot win-winsituaties op het vlak van energie, watermanagement en duurzaamheid. Verder heeft Tomato Masters kansarmen in dienst genomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.