Home

Nieuws

Nautilus lokt omschakelaars met actieve steun

De biologische telerscoöperatie Nautilus zoekt nieuwe omschakelaars. Om telers over de streep te trekken gaat Nautilus die omschakelaars ook actief ondersteunen.

Op 1 november belegt de coöperatie van biologische en biologisch dynamische telers van groente onder glas en in de open lucht en van hard- en zachtfruit een omschakelbijeenkomst. Omschakelen van gangbaar naar biologisch telen is zowel praktisch als financieel een flinke stap. Een omschakelperiode duurt, afhankelijk van het gewas, twee tot drie jaar. Tijdens het omschakelen kan het product nog niet als biologisch verkocht worden, maar heeft de teler al wel hogere kosten.

"Wij zien een stijgende lijn in de vraag naar biologische groenten en fruit bij onze coöperatie", zegt Hein Wolff, directeur van Nautilus Organic. "Om aan die vraag te kunnen voldoen, zijn we op zoek naar omschakelaars die zich bij onze coöperatie willen aansluiten. We hebben een programma ontwikkeld voor omschakelaars om te ondersteunen in het proces van omschakeling  en bij afzet van het product tijdens en na de omschakeling."

De bijeenkomst op 1 november vindt plaats op het kantoor van nautilus in Emmeloord en begint om 15 uur. Klik hier voor meer informatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.