Home

Nieuws

Van Rooij invloedrijker in tuinbouw

Kees van Rooij wordt voorzitter van de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR).

Van Rooij is burgemeester van één van de grootste tuinbouwgemeentes (Horst aan de Maas) en trekker van de Limburgse voorzitter Versnellingsgroep Tuinbouw. Als voorzitter van de NTR speelt hij een belangrijke rol in de organisatie van de Floriade, de tienjaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling.

Als burgemeester van Horst aan de Maas was Van Rooij nauw betrokken bij de Floriade 2012 in Venlo. Als burgemeester van Horst aan de Maas is belangenbehartiging voor de tuinbouw een belangrijk aspect, wat hem in deze nevenfunctie ook goed van pas komt.

Van Rooij begon zijn carrière in de tuinbouw. In 1984 is hij begonnen bij het Consulentschap voor de Tuinbouw in Naaldwijk, waarna functies volgden bij de Katholieke Nederlandse Boeren- en Tuindersbond (KNBTB) en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Tot zijn benoeming tot burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas in 2005 was hij algemeen secretaris van MKB-Limburg. Daarnaast was hij directielid van de Grondexploitatiemaatschappij Californië in Horst aan de Maas.

Of registreer je om te kunnen reageren.