Home

Nieuws

Limburg pakt door met tuinbouwontwikkeling

De provincie Limburg steekt volgend jaar 1,5 miljoen euro in ontwikkeling en uitvoering van de nota Limburgse Land- en Tuinbouw Loont.

Daarin staat de versnellingsagenda tuinbouw centraal. Daarmee steunt de provincie de tuinbouwontwikkeling ook de komende jaren in Limburg.

Daarnaast wordt een deel van die agenda bekostigd via de campus Brightlands voor de ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen en perspectief. Een ondernemersloket van de campus moet  leiden tot synergie. Dat schrijft de provincie in haar begroting. Hoeveel geld op die manier naar de tuinbouw stroomt, wordt niet duidelijk uit de begroting.

Daarin zijn niet specifieke onderdelen van die agenda benoemd, zoals de Vitamineberg; een verwerkingsproject voor overschot groente. Afgelopen week zei trekker van de versnellingsagenda Kees van Rooij dat voor verdere ontwikkeling mogelijk overheidssteun nodig is.

Incidenteel zullen wel nog gronden verworven worden die nodig zijn voor de ontwikkeling van het

glastuinbouwgebied Californie II, schrijft de provincie dat het instrument erfpacht nu ook voor glastuinbouw inzet.

Of registreer je om te kunnen reageren.