Home

Nieuws

55.000 bezoekers 'Lekker naar de boer'

Een kleine 55.000 mensen hebben het afgelopen weekend een biologische boerderij bezocht in het kader van het 'Lekker naar de boer'-evenement.

Dat meldt de biologische brancheorganisatie Bionext. Het aantal bezoekers kwam in 2014 op 50.000 uit en het jaar ervoor op 56.000.

In heel Nederland deden in 2015 150 boeren en tuinders mee uit alle sectoren. Er waren rondleidingen, boerenmarkten en proeverijen. De biologische sector wil tijdens het evenement de voordelen van biologische productie en producten onder de aandacht brengen. Bij Lekker naar de Boer draait het volgens projectleider Paula Nijman om beleving: "Kinderen konden eieren rapen, een speurtocht doen in de groentetuin of met een kalf knuffelen."

Voor volwassenen waren er rondleidingen over het erf. Nijman: "Veel biologische boeren en tuinders zijn trots op hun bedrijf en vertellen met passie over de buitenuitloop voor hun kippen of de twintig soorten groenten die ze verbouwen. En welke voordelen de biologische teelt heeft voor het dierenwelzijn en de biodiversiteit, bijvoorbeeld omdat ze geen pesticiden gebruiken."

Omdat 2015 is uitgeroepen tot het Jaar van de Bodem was er speciale aandacht voor vruchtbare bodems. Nijman: "Biologisch boeren begint met een gezonde en vruchtbare bodem.

Of registreer je om te kunnen reageren.